Massage bij kanker is “een doeltreffende complementaire ondersteuning”.

Als je de diagnose kanker krijgt, is dit een mentale en psychische schok. Lichaam en leven met toekomst is ineens volledig uit balans. Je moet met de stroom van alle behandelingen en onderzoeken mee en alles wat veilig was, is ineens onzeker. Het is erg moeilijk om in deze periode je rust en ontspanning te vinden. Massage bij kanker kan hierbij helpen.

De massages bieden geen genezing, maar een fijne ondersteuning. Massage wordt door veel mensen als bijzonder prettig ervaren. Een moment van ontspanning, het hoofd leegmaken en genieten. “Voelen dat je lichaam meer is dan een omhulsel van pijn en ongemak.” 

De massages kunnen zelfs tijdens de chemokuren uitgevoerd worden en uiteraard ook in de periodes daartussen en juist ook daarna. Het kan symptomen als pijn, depressiviteit, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid en stress verminderen. Massages hebben een versterkende invloed op het gevoel van welzijn en verhoogt zo de kwaliteit van leven.

Na een eerste kennismakingsgesprek en anamnese kijken wij samen naar de mogelijkheden, gericht op jouw problematiek. De massages stem ik altijd af op de lichamelijke conditie en eventuele wensen van dat moment.

In mijn dagelijks werk als therapeut ervaar ik dat veel mensen toe zijn aan deze vorm van massage om het vertrouwen terug te moeten krijgen in hun eigen lichaam. “Massage bij kanker” is veilig, vergroot de draagkracht en geeft steun bij het terug vinden van de balans in het lichaam.

De massages vinden in alle rust plaats in mijn sfeervolle praktijk in Heeswijk-Dinther, maar indien je gezondheid het niet toelaat kan ik ook op locatie masseren.

 

 

 

 

 

Instituut Massage bij Kanker – Estelle Smits