Zwanger zijn is een prachtige tijd. Maar helaas gaat het ook nog wel eens gepaard met ongemakken.  Vermoeidheid, zwangerschapskwaaltjes, slapeloosheid en eventuele angst voor de bevalling veroorzaken stress in het lichaam. Tegelijkertijd kunnen de hormonale veranderingen soms emotionele gevolgen hebben.

Tevens wordt bij een zwangerschap het zwaartepunt van het lichaam verplaatst door het toegenomen gewicht en de ongelijkmatige verdeling t.o.v. het totale lichaam. De gewichtstoename kunnen klachten in allerlei delen van het lichaam veroorzaken, vooral in de onderrug, de schouders, de benen en de voeten. Aromatherapie kan helpen bij zwangerschapskwaaltjes, emotionele onbalans en ter ondersteuning bij de bevalling.

Tijdens de zwangerschap is het moeilijk om op je buik op een massagetafel te liggen. Om toch te kunnen behandelen vindt de behandeling in zijligging plaats of maken we gebruik van een warmwaterkussen. Hierbij kan men ontspannen op de rug blijven liggen tijdens de massage. De warmte van het warmwaterkussen blijft behouden en zorgt dat je niet afkoelt. De massage wordt uitgevoerd met een basisolie, waaraan etherische oliën zijn toegevoegd, specifiek gericht op de zwangerschap en de eventuele aanwezige zwangerschapskwaaltjes.