Heeft je baby problemen met doorslapen? Of huilt je baby veel? Of heeft je kind last van eczeem, rode billen, berg, verminderde weerstand, vaak verkouden, onrustig of druk. Dan kan aromatherapie een oplossing zijn.

Negen maanden in de baarmoeder is al een hele ervaring voor een baby. Een nieuw leven start, waarbij zeer veel indrukken worden opgedaan. Het kind kan daarbij liefde en warmte goed gebruiken. Het kind zoekt contact, maar praten kan het kind nog niet.

Wat is Shantala massage?

Shantalamassage is een massage voor baby’s, een vorm van communicatie zonder woorden. Massage betekent aanraking en liefkozing. De babyhuid heeft hieraan net zoveel behoefte als aan voeding. De massage is vernoemd naar Shantala, een moeder uit de sloppenwijken van Calcutta ( India), waar deze vorm van massage vandaan komt. Het is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen.

Doel:

Baby’s worden rustiger en slapen regelmatiger. Daarnaast wordt het gevoel van geborgenheid versterkt.
Dit komt de geestelijke en emotionele ontwikkeling van alle baby’s ten goede. De massage heeft veelal een positieve uitwerking bij met name onrustige, gevoelige baby’s die veel huilen, baby’s met de neiging tot overstrekken en baby’s met darmkrampjes.