Aromatherapie valt onder de natuurgeneeskunde en is een duizenden jaren oude wetenschap gebaseerd op de veelzijdige krachten van 100% natuurlijke etherische oliën en kan zowel inwendig als uitwendig toegepast worden.

Niet alleen de heerlijke geur van de etherische oliën, maar ook hun krachtige helende eigenschappen hebben een diepe werking op lichaam en geest. Door middel van massages, baden, bodywraps, crèmes, verdampen, inhalatie of inname komen specifieke stoffen het lichaam binnen om te werken op bepaalde lichaamsdelen en / of organen.

Aromatherapie is niet voor een bepaalde doelgroep, maar voor iedereen geschikt: baby’s, kinderen, volwassenen en ouderen. Ze biedt ondersteuning en herstel bij allerlei uiteenlopende klachten.

De therapie is uiterst doeltreffend in geval van stress en klachten die daarmee samenhangen zoals; slapeloosheid en hoofdpijn. Ook bij huidaandoeningen, rug- en nekklachten, luchtwegproblemen, reuma, verzwakt immuunsysteem en spijsverteringsklachten kan het verlichting brengen.

Aromatherapie kan een goede aanvulling zijn op een reguliere behandeling, maar vervangt geen huisarts of specialist.