Wat is andullatietherapie?

Andullatietherapie helpt pijnklachten en spierspanningen te verminderen en bevordert het herstel. Andullatietherapie berust op een combinatie van mechanische vibraties en infra rood warmte en heeft de volgende effecten in het lichaam:

Men krijgt gedurende 15 tot 30 minuten een programma van wisselende, pulserende trillingen gecombineerd met de warmte van de ingebouwde infra rood lampen. De behandeling wordt uitgevoerd op een speciaal matras waarop men gekleed gaat liggen. Het programma wordt afgestemd op uw klacht en geïntegreerd in de massagebehandeling om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Voor wie is het geschikt?

Mensen met chronische pijnklachten zoals rugklachten, spanningsproblemen, artrose en reuma ervaren meestal direct een verzachting van de pijnklachten, maar andullatietherapie kan de oorzaak van uw klachten niet wegnemen.

De methode is in te zetten bij:

Acute en chronische pijnen (gewrichten en spieren), herstel na een zware inspanning bij sporters, osteoporose, neurologische klachten, CVS, slaapstoornissen en stress.

Andullatietherapie kan ondersteunend werken voor een optimale natuurgeneeskundige behandeling en maakt dan onderdeel uit van het behandeltraject.

Wanneer mag u andullatietherapie niet gebruiken?

Andullatietherapie is niet geschikt tijdens de zwangerschap en bij recente botbreuken.
De producent van het andullatiematras (HHP) geeft aan dat er geen verdere contra-indicaties zijn. Als u twijfelt over het gebruik van andullatietherapie, vraag dan advies aan uw behandelend arts of specialist.

Kijk voor meer informatie op: www.andullatie.nl